Förutom att äta vinbären rakt av eller använda i något bakverk så tycker jag de passar så bra att safta. Så det gjorde jag denna gång. Det är så tacksamt eftersom man inte behöver rensa så noga utan bara koka och hälla upp. Ja ok, det lät lite för enkelt kanske. Det är lite meckigt att koka saft också, utan en saftkokare. Jag har ingen så jag använder en saftsil med duk där bärmassan får stå och rinna av.
Jag följde ett recept jag hittade på expressen, vinbärssaft med vanilj. Jag använde dock ett år deciliter mindre socker då jag förstod att saften skulle bli supersmarrig och inte behöva stå så länge i kylskåpet på lagring. Hög sockerhalt gör ju att du kan förvara saften längre annars.
Saften blev jättegod och är redan slut. Mums!
För tydlighetens skull så har jag inga samarbeten på min blogg. Om jag tipsar om en vara eller en sajt så är det för att jag personligen gillar den, inte för att jag får betalt.
Här har ni lite andra recept med vinbär