Rulltårta



















Det har börjat skördas lite i min trädgård och då vår röda vinbärsbuske tyvärr inte levererade den mängd bär vi önskade räckte de endast till denna lilla goding. Men den var naggande god vill jag lova.

Ingredienser:
3 st ägg
1½ dl strösocker
5 msk vetemjöl special
4 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
Färska röda vinbär

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggvispet. Blanda noga men försiktigt. Bred ut smeten tunnt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, i ca 5 minuter. Strö lite socker på ytan och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på det övre pappret och lossa försiktigt. Låt kakan svalna under en fuktad bakduk.

Vispa grädden hårt. Rör ner vanilj och så mycket bär som önskas. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Lycka till!

Kommentarer