Morotstzatziki



















Nu har helgen passerat och så även min grillbuffé på Valborgsmässoafton. Det serverades grillat fläskkött, kyckling, korv och majskolvar. Till detta blev det (förutom lite färdigköpta fuskprylar!) en mangosallad, thaisås och denna lite annorlunda tzatziki - ett experiment som jag inte provat förut. Men gott blev det! Till dessert blev det jorgubb- & rabarberpaj med fläder. (Recept kommer inom kort!)

Ingredienser:
4 medelstora morötter
2 vitlöksklyftor
4 dl turkisk yoghurt (10% fetthalt)
Mald spiskummin efter smak
Salt & peppar

Riv morötterna på den grövre sidan av rivjärnet. Fräs dom på svag värme tills de nästan är genomklara. Det får gärna vara lite tuggmotstånd kvar. Låt morötterna svalna. Blanda samman yoghurt, riven vitlök och morötter. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Låt stå och dra i kylen någon timme innan servering.

Smaklig måltid!