Västerbottenpaj & kräftor

Igår hade vi en liten privat kräftskiva för 2! :) Jag gjorde en alldeles underbart god västerbottenpaj med kantareller i från vår svampjakt. Smaskigt värre!
Ingredienser:
Pajdeg
2 dl vetemjöl
140 g smör
1 tsk ättika
Fyllning
4 st äggulor
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
450 g riven västerbottenost
1 gul lök + gräslök
Kantareller - mängd efter smak
salt, peppar & muskot

Tärna smöret finfördela med mjölet. Häll i ättikan och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut degen (om det går!) och lägg i en pajform. Själv tryckte jag ut degen för hand i formen. Ställ kallt i ca 20 min. Stek under tiden fint skivad lök & kantareller i smör. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och kryddor.

Förgrädda pajskalet i 175 grader, ca 15 min. Låt svalna något, höj temperaturen på ugnen till 200 grader. Fördela sedan lök, svamp och riven ost i pajskalet. Strö över lite klippt grässlök. Häll till sist över ägg- och mjölkblandningen. Grädda pajen i ca 35 minuter, tills den fått vacker färg.

Servera pajen ljummen eller kall till t.ex. kräftor. Smaklig måltid!