
Pajdeg

2 dl vetemjöl
140 g smör
1 tsk ättika
Fyllning
4 st äggulor
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
450 g riven västerbottenost
1 gul lök + gräslök
Kantareller - mängd efter smak
salt, peppar & muskot
Tärna smöret finfördela med mjölet. Häll i ättikan och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut degen (om det går!) och lägg i en pajform. Själv tryckte jag ut degen för hand i formen. Ställ kallt i ca 20 min. Stek under tiden fint skivad lök & kantareller i smör. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och kryddor.
Förgrädda pajskalet i 175 grader, ca 15 min. Låt svalna något, höj temperaturen på ugnen till 200 grader. Fördela sedan lök, svamp och riven ost i pajskalet. Strö över lite klippt grässlök. Häll till sist över ägg- och mjölkblandningen. Grädda pajen i ca 35 minuter, tills den fått vacker färg.
Servera pajen ljummen eller kall till t.ex. kräftor. Smaklig måltid!