Avocadosalsa & Ostchips

Igårkväll åt vi tacos. Jag gjorde en annan variant av guacamole som verkligen inte gick av för hackor! Oj så gott det var. Då detta var en tacokväll i LCHF anda, gjorde jag även ostchips. Nu har ni tur för är kommer båda recepten, varsågoda! :) Recept på hemmagjord tacokrydda hittar ni här.

Avocadosalsa
(Guacamole)
2 mogna avocados
2 mogna tomater
1 kruka färsk koriander
1 vitlöksklyfta
1 röd lök
½ röd chilifrukt
½ limefrukt
1 tsk mald kummin
Havssalt

Finhacka alla ingredienser, blanda i kryddor och skvätt över limesaft. Klart! Gör gärna iordning salsan någon timme innan servering. Då hinner smakerna blanda sig väl.

Ostchips
Riven fet ost - gärna lagrad
Valfria kryddor - tex chili, oregano

Detta är nästan pinsamt enkelt. Lägg små högar av riven ost på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Krydda, jag använde lite salt, chilipulver och oregano. Grädda osten högt upp i ugnen på ganska hög värme. Bli inte rädd om osten flyter ut, det går att bryta till chips senare. Låt chipsen gräddas tills de fått gyllenbrun färg. Låt chipsen svalna och ät! MUMS! Ett jättebra alternativ till nachochips...för dem som inte äter kolhydrater. En annan version av ostchips/ ostplättar hittar du här.

Smaklig måltid!

Kommentarer