2009/02/06

Hemmagjord Tacokrydda

Som jag sagt tidigare, hemmagjort är alltid bäst! Denna kryddblandning innehåller varken socker eller glutamat. Smakar exakt som vanlig tacokrydda, till och med godare!


Ingredienser:
1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepepparBlanda och förvara mörkt och torrt.

22 kommentarer:

Johan sa...

Tack!!

Helena sa...

Perfekt! Detta ska jag prova.

Motti sa...

Du är ett geni!

xitrus barnkläder sa...

Tack! Smakade perfekt och mycket billigare :-)

Anonym sa...

Världens bästa tacokrydda!

Lippe sa...

Perfekt!!!
Eftersom jag avskyr tillstser så ska det här provas omgående!!
Tack!

Elisabeth sa...

Testade denna igår.. Riktigt smaklöst tyvärr...

Linda Blixt sa...

Va? Då måste du haft gamla kryddor eller blandat fel mängder. Eller så är du för van med den färdiga blandningen från affären.

Anonym sa...

tack för ett bra tips! Tyckte det var en god kryddblandning, dock lite för salt för min smak så nästa gång provar jag nog med bara 1 tsk.
Mvh
Mathilda

Ann sa...

Lite för salt! I övrigt supergod!!

Anonym sa...

Tack, Linda! Tror du att detta skulle passa till en paj? Jag vill även tilläga att du räddat mitt liv ett flertal gånger!
Detta var skälet till att jag tog mig upp ur sängen på morgonen idag! Innan jag provade den här tacokryddan så var mitt liv meningslöst, men sen fick det en mening!
Och det där "Say no to drugs - say yes to tacos" berörde mig verkligen, och jag tog åt mig av budskapet starkt! Jag har tipsat mina vänner om detta, och de hjälpte dom att komma ur diverse missbruk och svåra tider! Så det är mer än ett liv du har räddat! Så än en gång...tack för att du finns för oss, Linda!

Linda sa...

Ehh...ok!?! Inte riktigt säker på om du gör dig lustig eller menar allvar. I vilket fall som helst är det en god kryddblandning, och en skämtsam bild jag hittade på nätet.

Anonym sa...

Det är klart jag menar allvar! Men jag är rädd för att du aldrig svarade på om kryddan passade sig till en paj!

Linda sa...

Ja men ursäkta, det är klart den passar i en paj om du är sugen på tacopaj!?! Varför skulle den inte göra det? Lycka till! :)

Anonym sa...

Perfekt recept, men har du inte glömt nåt? Det är meningen att man ska rosta kryddorna, för att få fram alla smaker till 100! Bre ut dem på en plåt och rosta i ugnen en stund, mixa sedan blandningen slät och fin och lägg på burk :) Så bakar man en perfekt tacokrydda! Kram från Linda!

Linda sa...

Glömt? Nej det tror jag inte! ;) Visst kan man rosta kryddorna om man känner för det. Men att mixa den tycker jag är onödigt. Fast det är ju frivilligt såklart.

Anonym sa...

Tack för receptet på tacokryddor. Använde de i chili con carne och det var verkligen gott. Lag bara i lite extra cayennepeppar i. Jag tycker om sting i maten

Anonym sa...

Testade den här blandningen på min familj utan att säga något. Frågade efter en stund (när alla ätit med god aptit) om de tyckte det smakade bra. "Asgott" fick jag som svar från sonen, övriga höll med. Tyckte själv att det var kanongott!

Anonym sa...

Fråga: Tänkte blanda ihop ditt recept och förvara i en glasburk. Är receptet tänkt för en middag, ungefär 400 g köttfärs alltså? I så fall är det väl bara att dubbla receptet till önskad mängd.

Linda Blixt sa...

Hej, jo det är nog meningen att det ska räcka till en omgång. Självklart kan man dubbla och göra så mycket man vill. Går utmärkt att förvara, det är ju torra kryddor.

Suss sa...

hur mycket blir det här, hur mycket köttfärs räcker det till? Tacksam för svar :)

Linda Blixt sa...

Hej Suss! Om du läser kommentarerna här ovan så ser du att det räcker till ca 400 g köttfärs. Om jag minns rätt så fick jag nog lite kryddblandning över t.om. Du får testa dig fram. Lycka till! / Linda