Ingredienser:
Biffar
500 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl färsk hackad basilika
1 msk dijonsenap
½ dl riven parmesanost
2 msk tomatpuré
1½ dl vatten
Salt & peppar
Tomatsås
500g krossade tomater av god kvalitet (t.ex. Mutti)
2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
½-1 tsk strösocker
1 dl färsk strimlad basilika
Tillbehör
Ruccolasallad
Strimlad purjolök
Sockerärter
Coctailtomater
Kapris
Ricottafylld coctailchilli
Stekt halloumiost
Börja med tomatsåsen som ska koka i minst 45 min. Finhacka lök och vitlök, fräs tills löken är blank. Häll i tomaterna och rör ner purén. Låt koka på svag värme under lock i minst 45 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.
Biffarna: Blanda alla ingredienser i skål. Forma till biffar och stek i på medelvärme, 4-5 min per sida.
Servera biffarna tillsammans med såsen och t.ex. ovannämnda tillbehör. Självklart kan man servera detta till pasta eller varför inte en god grönsaksgratäng med zucchini eller liknande.
Lycka till & smaklig måltid!