Sommarsemestern är över för i år och jag har börjat jobba igen. Jag hade turen att ha semester under de veckor det var FANTASTISKT väder. Jag har nog aldrig badat och solat så mycket under någon semester! Men det har ju även bidragit till att matlagningen inte blivit av på samma sätt som till vardags. Snabba måltider, hämtmat och restaurangbesök.
Men nu är det dags att ta sig i kragen och börja planera maten lite bättre. Jag har jobbat i 2 veckor och har en söndagsrutin som innebär att jag lagar två olika rätter till matlåda för kommande vecka. Jag tycker det är smidigt, eftersom jag på vardagarna kan tycka det är lite trist att laga middag efter jobbet till bara mig själv.
Kanske att mina matlådor ska få bli en ny kategori här på bloggen, vi får se!
I helgen gjorde jag pizza - slövarianten med färdig pizzadeg. Jag tycker att det är såååå smidigt att bara rulla ut och ha på fyllning. Snabbt och enkelt.
Jag har ätit ganska mycket kött i sommar, och känner ett stort behov av att återgå till mer vegetarisk kost igen. Så jag gjorde en pizza bianco med zucchini som blev supersmarrig.
Bredde ut ett lager färskost med vitlök och örter på botten. Toppade med tunt skuren zucchini (jag använder mandolin) från min kollegas trädgård, strödde ut färsk hackad gul chili från min balkong, smulade en fetaost på toppen, grovmalen svartpeppar och lite vanlig riven ost. Gräddade tills botten fått fin färg och osten smält.
Toppade med ruccola och citronsaft vid servering. SÅ SMARRIGT! Det är en variant på en pizza jag gjort tidigare, där receptet kom från ICA's vegetariska matkasse. Klicka här för originalreceptet som också är jättegott.
Hoppas ni haft en fin sommar ni med.
Vi hörs!

