Italienska köttfärsbiffar med tomatsås

I fredags lagade älsklingen en jättegod middag. Den påminnde lite om vår grekiska middag men kryddningen var mer italieninspirerad denna gång.

Ingredienser:

Biffar
500 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl färsk hackad basilika
1 msk dijonsenap
½ dl riven parmesanost
2 msk tomatpuré
1½ dl vatten
Salt & peppar

Tomatsås
500g krossade tomater av god kvalitet (t.ex. Mutti)
2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
½-1 tsk strösocker
1 dl färsk strimlad basilika

Tillbehör
Ruccolasallad
Strimlad purjolök
Sockerärter
Coctailtomater
Kapris
Ricottafylld coctailchilli
Stekt halloumiost

Börja med tomatsåsen som ska koka i minst 45 min. Finhacka lök och vitlök, fräs tills löken är blank. Häll i tomaterna och rör ner purén. Låt koka på svag värme under lock i minst 45 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.

Biffarna: Blanda alla ingredienser i skål. Forma till biffar och stek i på medelvärme, 4-5 min per sida.

Servera biffarna tillsammans med såsen och t.ex. ovannämnda tillbehör. Självklart kan man servera detta till pasta eller varför inte en god grönsaksgratäng med zucchini eller liknande.

Lycka till & smaklig måltid!