2010/10/23

Kräftgratinerad laxfilé

En rätt från förra helgen. Hur god som helst,  min sambo åt tills han somnade...typ. Klassiska goda smaker! Recept på rotsaksgratängen som Ni ser i bakgrunden hittar Ni här.

Ingredienser:
Laxfilé
Kräftstjärtar
Cremé fraiche
Majonäs
Västerbottenost
Salt & cayennepeppar
Kapris

Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.  Strö över lite kapris. Hit kan du förbereda. Baka laxen i mitten av ugnen 12–15 minuter.

Toppa med en klick rom och garnera med dill.

Skippa rotsaksgratängen om du är LCHF:are, servera med lite kokta grönsaker eller en sallad till istället.

Smaklig måltid!

6 kommentarer:

Stefan sa...

Låter kanongott, detta ska testas..

Anonym sa...

This site is the prime web blog. . Cheers Glenn Prolonoff!

Linda sa...

Wow, thanks Glenn! ;)

Marie sa...

Du har vunnit ett "Beautiful Blogger Award" i min blogg. Bästa mat-inspirationen!

Annelie sa...

Saknar mängden på ingredienserna...tänkte testa den till valborgsmässoafton.
Annelie

Linda Blixt sa...

Annelie, jag har inte skrivit några mängder då jag höftade ihop detta recept utan att anteckna.

Mitt tips är att du hackar den mängd kräftstjärtar du tror du behöver för att fylla antalet laxfiléer du behöver. Mängden majonäs och créme fraiche ska vara lagom så det binder ihop till en smet. Sen tillsätter du riven ost och kryddor. Du får höfta lite helt enkelt :)

Mvh Linda