2010/04/20

Oopsies

Jag har ju testat baka lchf "bröd" tidigare, det receptet hittar Ni här. Nu har jag testat en annan variant kallad Oopsies, ett brödsubstitut som inte består av annat än ägg och ost. Och jag måste nog säga att jag föredrar det första brödet över det här. Men Ni får testa själva.Ingredienser:
3 st ägg
100 g filadelphiaost
en nypa salt
en nypa bakpulver

Dela äggen i gulor och vitor. Rör samman gulorna med osten, salt och bakpulver. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i ostsmeten. Klicka ut smeten på en plåt med smort bakplåtspapper (de har en tendens att fastna annars). Gräddda i mitten av ugnen, 150 grader i 25-30 min.

Lycka till!

2 kommentarer:

Sara sa...

Det jag gillar med oopsies är att dom är diskreta och kan användas till så mycket. En kall äggmacka med kokt ägg och majo, varma mackor med svampstuvning eller bara skinka/ost. Bred ut smeten på hela plåten och gör pizzabotten eller smörgåstårtebotten om man vill festa till det!
Sedan är de så himlans lättbakade att man slänger ihop dom snabbt och kan använda direkt de kommer ur ugnen i princip! Jag brukar strössla på lite sesamfrön på också.

Linda sa...

Hej Sara. Tack för dina tips. Men jag tycker de blir för luftiga på något vis. Känns som om de borde smälta bort om jag bredde på något vått som typ tomatsås!? Men jag kanske får lov att testa igen helt enkelt.