Apelsinmums

Då jag nyss fått veta att jag fått en tillsvidareanställning, tyckte kollegorna att det var dags att bjuda på fika. Stränga order om att inte köpa fika utan baka, resulterade i denna snygging. Även dessa fick hänga på...

Ingredienser:
200 g smör
5 st ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
240 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
100 g 70% choklad

Glacyr
100 g smör
3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk vatten
5-6 dl florsocker
Ett par droppar hushållsfärg
+ Strössel & apelsinskal till garnering

Vispa ägg och socker poröst. Finhacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i äggblandningen, blanda väl. Tillsätt smör, mjölk och choklad. Rör till en jämn smet. Grädda i bakplåtsklädd långpanna (25x30cm). I mitten av ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna.

Glacyr: Smält smöret, tillsätt vatten, apelsinjuice och hushållsfärg. Sikta i florsockret och rör till en jämn smet. Bred glacyren över kakan, garnera och ställ kallt tills det är dags att skära upp kakan.
Lycka till!

Kommentarer

Suzan sa…
wow, ser fantastiskt ut! som alltid!!
lindasmat sa…
Hej Suzan! Tackar. Dock inte så GI-vänlig direkt. Men den var mest till mina arbetskollegor så...