Tacopaj á la LCHF

Detta recept är baserat på ett recept från boken Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok. En väldigt bra bok förövrigt! Den kan jag rekommendera varmt. Samma sak gäller för detta recept, kanongott! Och man saknar absolut inte den traditionella pajdegen, tvärtom...det här var mycket godare. Bilden blev lite halvkass, men det får duga den här gången.

Ingredienser:
(Pajform ca 25 cm diam)
Pajskal
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk smör

Fyllning
400 g köttfärs
1 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
½-1 dl vatten
5-6 st coctailtomater i halvor
1 röd lök i ringar
2 dl riven ost - gärna lagrad
1 dl vispgrädde
1 dl fullfet créme fraiche

Smält smöret i pajformen i ugnen. Vispa sedan samman ägg och grädde lite hastigt. Det behöver inte vara så noga! Häll äggblandningen i den varma pajformen och grädde pajskalet i ugnen tills det fått fin brun färg, 225 grader.
Stek köttfärs, vitlök och kryddor. Tillsätt vatten och tomatpuré och låt vätskan koka in ordentligt. Blanda den rivna osten med grädde och créme fraiche. Strö ut köttfärsen i pajskalet. Dekorera med halverade coctailtomater och lökringar (Dessa kan förstekas en aning om man önskar!) och bred sedan ut ostblandningen ovanpå. Grädda ca 15-20 minuter tills osten smält, fått fin färg och allt verkar genomvarmt.
Servera till en god sallad och lite guacamole. Smaklig måltid!

Kommentarer

Anonym sa…
Otroligt god paj som går att variera i oändlighet. Har använt botten med såväl grönsaks- som laxfyllning. Stort tack för inspiration.
//CS
Malin I Form sa…
Hm, det får jag testa tror jag! Körde helt utan pajbotten senast så det blev en gratäng istället :D