Ok, jag ska väl erkänna att mina köttfärssåser inte heller blir lika varje gång. Det är också det perfekta tillfället att rensa kylskåpet på sådant som behöver ätas upp för att inte bli dåligt osv. Denna gång körde jag en variant med svamp som fick stå och puttra på spisen i ett par timmar. Och för en gångs skull skrev jag ner vad jag slängde i.
Ingredienser:
500 g nötfärs
3 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 st stora morötter
1 tråg färska champinjoner
Ett par msk torkade trattisar (mortlade till pulver)
2 st buljongtärningar (Kalvfond)
2 st burkar/tetra tomatkross
2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
4 msk BBQ-sås
2 dl vatten
En skvätt balsamvinäger
Salt, peppar, oregano och andra örter
+ kokt spagetti
Gör så här:
1. Börja med att hacka lök, vitlök, morötter och champinjoner i små bitar.
2. Fräs lök och vitlök i smör, släng över i en större kastrull eller gryta. Gör samma sak med köttfärsen, följt av champinjonerna. Det är gott om allt får lite stekyta!
3. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal, tomatpuré, BBQ-sås, balsamvinäger, vatten, trattisar och kryddor. Låt koka på svag värme i minst 30 minuter. Smaka av då och då. Vad saknas? Mer salt? Lite mer sötma? Peppar?
4. Servera med nykokt pasta, toppa med parmesan och kanske lite ruccola om du har hemma.
Smaklig måltid!