Morotspasta med ingefära och fetaostgremolata


Koka soppa på en spik? Eller pasta på ett par morötter. Här kommer ytterligare en pastarätt på sånt som fanns i kylskåpet. Semestern är över så nu lär man väl börja planera lite mat igen. 

Jag kan inte påstå att jag lagat särskilt mycket mat denna semester. Det har blivit mycket "strand-mat", restaurangbesök och snabbmat. Semesterkassan är slut så nu får man leva på det som finns i kylen och trädgården fram till lön. Haha! 

Ingredienser:

2 stora morötter
2 inlagda grillade paprikor
1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
vatten + buljongtärning
1 dl créme fraiche 
5 cm färsk riven ingefära
En skvätt sweet chili sås
Salt, svartpeppar, paprikapulver

Kokt spagetti 

Gremolata: Smulad fetaost, hackad persilja, rivet citronskal

Gör så här: 

Hacka morötter, lök och vitlök i småbitar och koka i vatten med buljong tills de är mjuka nog att mixa. 

Mixa till en ganska slät sås, smaksätt med kryddor, riven ingefära och chilisås. Rör ner créme fraiche. 

Tillsätt den kokta pastan och späd eventuellt med lite pastavatten om du tycker såsen är för tjock.   

Servera med gremolata och färska coctailtomater. 

Smaklig måltid!