Jag är inte mycket av en påskfirare men jag blir alltid lite extra nöjd när det finns anledningar till att laga till något gott att äta! Här får ni receptet på ett gäng supergulliga påskmuffins som nästan är så fina att man inte vill äta upp dom...
Ingredienser:
12 st
Muffins:
115 g rumstempererat smör
115 g strösocker
2 st ägg
85 g extra fint vetemjöl
25 g kakaopulver
Garnering:
85 gram rumstempererat smör
175 g florsocker
1 msk mjölk
2-3 droppar vaniljessens
36 små dragerade chokladägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker lätt och luftigt i en skål. Tillsägg äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Sikta ner mjöl och kakao, vänd ner i smeten. Fördela smeten i 12 st muffinsformar på en plåt/ muffinsplåt. Grädda i ca 15-20 minuter eller tills de höjt sig och känns fasta. Låt de svalna på ett galler.
Glasyr: Rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker och rör till en jämn smet. Blanda därefter ner mjölk och vaniljessens.
Spritsa glasyr på kalla muffins, dekorera med med chokladäggen i mitten av varje "fågelbo".
Lycka till!
Ingredienser:
12 st
Muffins:
115 g rumstempererat smör
115 g strösocker
2 st ägg
85 g extra fint vetemjöl
25 g kakaopulver
Garnering:
85 gram rumstempererat smör
175 g florsocker
1 msk mjölk
2-3 droppar vaniljessens
36 små dragerade chokladägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker lätt och luftigt i en skål. Tillsägg äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Sikta ner mjöl och kakao, vänd ner i smeten. Fördela smeten i 12 st muffinsformar på en plåt/ muffinsplåt. Grädda i ca 15-20 minuter eller tills de höjt sig och känns fasta. Låt de svalna på ett galler.
Glasyr: Rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker och rör till en jämn smet. Blanda därefter ner mjölk och vaniljessens.
Spritsa glasyr på kalla muffins, dekorera med med chokladäggen i mitten av varje "fågelbo".
Lycka till!