Här kommer en till LCHF-måltid från förra helgen. En smarrigt god kycklinggryta med ordentligt bett i tillsammans med något så underligt som kokospannkakor. Gott var det!
Ingredienser:
Kycklinggrytan
900 g kycklingfilé i bitar
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk curry1 tsk garam masala
2 dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek1 msk tomatpuré
örtsalt, svartpeppar
Kokospannkakor
2 dl kokosflingor
2 dl vispgrädde4 ägg
Gör så här:
- Börja med pannkakssmeten så att den hinner svälla ordentligt innan du gräddar pannkakorna.
- Kör kokosflingorna till "mjöl" i en matberedare. Blanda kokosmjölet tillsamans med ägg och grädde till en smet. Ställ undan och låt svälla.
- Smält ordentlig med smör i en gryta. Fräs curry och garam masala en kort stund och tillsätt lök och vitlök. Tillsätt mer smör om det behövs.
- Efter några minuter tillsätter du kycklingen och rör om ordentligt så att kycklingbitarna täckts runt om med krydd- och lökblandingen.
- Rör i crème fraiche och smaksätt sambal oelek och örtsalt samt eventuellt lite tomatpuré. Låt grytan puttra på svag värme medan du steker kokospannkakorna.
- Sätt lite fett i en stekpanna och stek pannkakorna på medelgod värme i lite smör.
- Servera currykycklingen på kokospannkakor. Lycka till och smaklig måltid!
Ps. Receptet har jag knyckt från denna blogg. Har dock ändrat lite i det...