Här kommer receptet på min valborgs-paj. En söt och sliskig historia som gick åt som smör i solsken. Mumma i en skål liksom...sommarsmaker till tusen!
Ingredienser:
300 g rabarber
300 g jordgubbar
1 dl outspädd flädersaft
1 dl strösocker
3 msk potatismjöl/ majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
Smuldeg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl 125 g rumsvarmt smör/margarin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal
100 g grovhackad vit choklad
1 dl pinjenötter
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform eller portionsformar. Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar, ca 2 cm stora. Rör ihop med övriga ingredienser i en skål. Blanda väl. Häll rabarbern i formen och grädda i ca 30 minuter.
Blanda under tiden till smuldegen. Smula ihop socker, mjöl, smör, vaniljsocker och citronskal. Blanda i den krossade chokladen. Ta ut rabarbern ur ugnen. Strö över smuldegen. Avsluta med att strö över pinjenötterna. Sätt tillbaka formen i ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter.
Servera till grädde, vaniljsås eller vaniljglass!
Lycka till!