Lite av en kylskåpsrensarpasta - min paradrätt kan man väl säga efter alla gånger jag gjort. Med en förpackning salsicciafärs blir det nästan automatiskt smarrigt!
Ingredienser:
1 frp salsicciafärs
Ett gäng gröna oliver
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
Salt, peppar, chiliflakes
En skvätt sweet chili sås
+ kokt pasta och eventuellt lite av kokvattnet
Medan pastavattnet kokar upp, fräs färsen i olja/smör och tillsätt skivade oliver, paprika och hackad vitlök. Fräs en stund till.
Tillsätt grädde, créme fraiche, sweet chili och kryddor. Låt puttra på svag värme medan pastan kokar.
När pastan är färdig, men al dente, flyttas den över till salsicciasåsen och blandas. Eventuellt kan du spä såsen med lite av pastavattnet för att få mer och lite tunnare sås. Då kan det eventuellt behövas lite mer kryddor också.
Servera direkt, toppat med ruccola.
Smaklig måltid!