Jag var tvungen att haka på trenden, eftersom jag är en saffransälskare av rang. På flera ställen har jag sett hemmagjord granola med saffran. Så jag blev inspirerad att testa tillsätta det till min granola jag brukar göra. Och det blev jättegott! Så här kommer receptet...
Ingredienser:
4 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1,5 dl mandel
1,5 dl hasselnötter
0,5 dl vatten
3 msk olja
1 ägg - endast äggvitan
1 msk sirap
2 pkt saffran
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Tillsätt dom blöta ingredienserna och blanda väl.
3. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen, 175 grader, i 20-25 minuter. Rör om ibland.
4. Låt granolan svalna helt innan den förvaras i en burk med tätslutande lock.
Tips! Jag brukar låta granolan vara kvar i ugnen medan den svalnar, men lämnar ugnsluckan lite öppen under tiden.
Smaklig måltid!