Ugnsbakad torskrygg med sötpotatismos, champinjoner och skirat smör

Såååå smaskigt! Slängde ihop denna middag för någon helg sedan och det blev faktiskt riktigt bra. Flakig torsk, krämigt mos och lite knapriga svampar och bönor. Mums! 

Ingredienser

Torskrygg
Sötpotatis
Mjölk
Smör
Färska champinjoner
Gröna bönor
Salt
Peppar
Soja

Så här gjorde jag

Torsk 

Lägg tinad torskrygg i en bakplåtspappersklädd form. Salt och peppra. Baka i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Om du har en termometer ska du sikta på 52 grader innertemp. 

Mos

Skala och tärna sötpotatisen. Lägg i vatten och koka mjuka. Häll av vattnet och låt tärningarna stå och avdunsta lite vatten en stund. Mosa potatisen och vispa ihop tillsammans med uppvärmd mjölk till önskad konsistens. Rör ner en klick smör på slutet. 

Svamp, bönor och smör

Skiva svampen och stek ganska hårt i rikligt med smör. På slutet tillsatte jag en liten skvätt soja, salt och peppar. Och rörde ner gröna bönor innan jag stängde av värmen på pannan. Bönorna får bara bli varma av eftervärmen liksom. 

Smöret smälter du i en liten kastrull utan att röra om. Häll försiktigt av det klara matfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen - den ska du inte använda. 

Smaklig måltid!