Brieosttårta med nötter och honung


God fortsättning! 

Dags att ta sig tillbaka till lite rutiner eller vad säger ni? Hoppas ni haft en härlig ledighet med mycket god mat och sällskap. Jag är lite glad att det är över och ser fram emot en vårvinter fylld av lite enklare men god mat. Kanske lite nyttigare? Och många nya recept! 

Dock är det ju dags för lite av slutspurten nu, med trettondagsafton och lite fler lediga dagar. Då kanske man vill äta något lite extra gott ändå? 

Denna ugnsbakade brieost med nötter och honung gjorde jag och min vän på nyårsafton. Detta kan man ju göra på en mängd olika sätt, men så här gjorde vi: 

  1. Lägg brieosten på bakplåtspapperklädd plåt eller form. 
  2. Blanda samman valfria nötter och honung. Vi valde en påse nötmix som var lättsaltade och honungsrostade och blandade med ca 1 dl honung. 
  3. Fördela nöt- och honungsblandningen ovanpå osten och gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter, 150 grader. OBS! Håll koll så att det inte blir för varmt så att honungen bränns.
  4. Servera osten varm med kex, gärna lite frukt och marmelad. 
Lycka till!