Slängde ihop en fiskgratäng förra helgen. Improviserade med vad som fanns hemma och det blev faktiskt gott - jag var lite skeptisk innan det var klart men det blev jättebra matlådor till veckan.
Ingredienser
3-pack torskrygg tinad
1 st litet broccolistånd
2-3 dl frysta gröna ärtor
1 st röd paprika
½ citron - zest och saft
Matlagningsgrädde och en klick créme fraiche
Dill, salt, vitpeppar
Potatismos (Potatis, mjölk/grädde, smör, salt & vitpeppar)
Ströbröd
Så här gjorde jag
Jag började med att koka potatis till potatismoset. Under tiden smörjde jag en form med smör, skar torsken i stora tärningar och lade i mitten av formen. Salt, vitpeppar och dill på toppen.
Sedan gjorde jag grönsaksåsen. Jag hackade paprika och broccoli i små bitar som jag fräste i smör. Jag tillsatte grädde och créme fraiche, kryddade med salt och svartpeppar. Lät det koka ihop i några minuter. Tog av från värmen och tillsatte citronskal och saft.
Sedan färdigställde jag potatismoset - som jag spritsade ut i stora "bollar" runt fisken i formen. Här går det självklart att göra mycket snyggare men min sprits ville inte samarbeta. Haha!
Sedan hällde jag grönsakssåsen över fisken i mitten, och ströbröd på toppen av potatisen.
Gräddade i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 25 minuter, tills moset fått färg och jag såg att såsen börjat bubbla ordenligt mellan mosbollarna.
Smaklig måltid!