Matlåda: Fiskgratäng med torsk och broccoli


Slängde ihop en fiskgratäng förra helgen. Improviserade med vad som fanns hemma och det blev faktiskt gott - jag var lite skeptisk innan det var klart men det blev jättebra matlådor till veckan. 

Ingredienser

3-pack torskrygg tinad
1 st litet broccolistånd
2-3 dl frysta gröna ärtor
1 st röd paprika
½ citron - zest och saft
Matlagningsgrädde och en klick créme fraiche
Dill, salt, vitpeppar
Potatismos (Potatis, mjölk/grädde, smör, salt & vitpeppar)
Ströbröd

Så här gjorde jag

Jag började med att koka potatis till potatismoset. Under tiden smörjde jag en form med smör, skar torsken i stora tärningar och lade i mitten av formen. Salt, vitpeppar och dill på toppen. 

Sedan gjorde jag grönsaksåsen. Jag hackade paprika och broccoli i små bitar som jag fräste i smör. Jag tillsatte grädde och créme fraiche, kryddade med salt och svartpeppar. Lät det koka ihop i några minuter. Tog av från värmen och tillsatte citronskal och saft.

Sedan färdigställde jag potatismoset - som jag spritsade ut i stora "bollar" runt fisken i formen. Här går det självklart att göra mycket snyggare men min sprits ville inte samarbeta. Haha! 

Sedan hällde jag grönsakssåsen över fisken i mitten, och ströbröd på toppen av potatisen. 

Gräddade i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 25 minuter, tills moset fått färg och jag såg att såsen börjat bubbla ordenligt mellan mosbollarna. 

Smaklig måltid!