Pasta med rostad blomkål

Ibland blir de improviserade maträtterna dom bästa. Här om dagen behövde jag ta hand om ett blomkålshuvud innan det blev dåligt och bestämde mig för att göra en pastarätt. Inte så förvånande kanske - eftersom jag är en pastagalning. Plockade ihop lite av det jag hade i kyl och frys och det blev riktigt bra. 

Så här gjorde jag

1. Först skivade jag blomkålshuvudet i skivor, lade dom på en klädd plåt, ringlade över olja, salt, svartpeppar, torkad timjan och chili flakes. Jag lade även en hel vitlöksklyfta på plåten. Den ska användas i såsen sen. Bakade i ugnen, 225 grader, i ca 15 minuter tills den fått fin färg. 

2. Under tiden kokade jag pasta enligt anvisningarna på förpackningen. De sista 3 minuterna slängde jag ner en handfull gröna bönor som fick koka med. 

3. Jag värmde också matlagningsgrädde i en liten kastrull som jag smaksatte med fryst basilika, rivet citronskal och tillslut den bakade vitlöksklyftan.

4. Innan servering blandade jag ihop pasta, sås och bakad blomkål i samma kastrull. Serverade med lite pressad citronsaft över. 

Tips! Det hade varit jättegott med parmesan till, men jag hade slut hemma. 

Smaklig måltid!