Så här gjorde jag
1. Först skivade jag blomkålshuvudet i skivor, lade dom på en klädd plåt, ringlade över olja, salt, svartpeppar, torkad timjan och chili flakes. Jag lade även en hel vitlöksklyfta på plåten. Den ska användas i såsen sen. Bakade i ugnen, 225 grader, i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
2. Under tiden kokade jag pasta enligt anvisningarna på förpackningen. De sista 3 minuterna slängde jag ner en handfull gröna bönor som fick koka med.
3. Jag värmde också matlagningsgrädde i en liten kastrull som jag smaksatte med fryst basilika, rivet citronskal och tillslut den bakade vitlöksklyftan.
4. Innan servering blandade jag ihop pasta, sås och bakad blomkål i samma kastrull. Serverade med lite pressad citronsaft över.
Tips! Det hade varit jättegott med parmesan till, men jag hade slut hemma.
Smaklig måltid!