Pasta med rödbetor, fetaost och balsamico

Nästan FÖR gott om ni frågar mig! Men då är jag ju en rödbetsälskare också. Jag såg ett recept på en pastaförpackning som jag inspirerades av. Det var egentligen inte alls som detta recept - men just rödbetor och pasta tyckte jag var spännande. 

Ingedienser

1 frp färdigkokta rödbetor (ca 4 st)
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 litet broccolistånd
½ citron - saften
1 block fetaost
Kokt pasta
Lite coctailtomater
Balsamico-sirap
Salt, svartpeppar, torkad timjan

Gör så här

Stek rödbetsklyftor och rödlök i smör, smaksätt med svartpeppar, salt och timjan. Medan du kokar pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

När det återstår 3-4 minuter av koktiden slänger du ner broccolibuketter i pastavattnet och riven vitlök i rödbetsfräset. 

Häll av vattnet från pastan, vänd ner rödbetsfräset, pressa över ½ citron. Om det känns torrt kan du tillsätta lite olja eller smör som får smälta i pastan. Servera med tomater, smulad fetaost och balsamicosirap. 

Lycka till och smaklig måltid!