Jag är en kålmänniska. Jag älskar kål i alla former. Inte nödvändigtvis i en klassisk kålpudding, men i övrigt. Spetskål är en stor favorit som jag ganska ofta äter. Att ugnsbaka den i ugnen med olika kryddor eller örter är fantastiskt. Det är väl kanske inte mycket av ett recept att dela men ungefär så här brukar jag göra.
Jag skär kålen i tjocka skivor och fördelar dom på en klädd plåt. Ringlar över rapsolja och kryddar med det jag är sugen på/ har hemma. Denna gång salt, svartpeppar, sweet chili.
Sedan bakar jag kålen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter tills kålen blivit mjuk. Har man lust kan man vända på skivorna efter halva tiden. Jag rev över parmesan de sista 3 minutrarna.
Man kan ju smaksätta kålen med i princip vad som helst egentligen. Citron, fetaost, timjan, oregano, kummin, kryddsmör, vitlök, balsamico. You name it!
Denna gång serverade jag kålen till vegetariska färsjärpar som var fyllda med fetaost.
Smaklig måltid!