Ost är livet! Så, hur får man vegetarisk färs att leva upp till sitt fulla potential? Jo man fyller den med fetaost. Om man nu äter ost såklart, vilket jag gör. Detta var ett lite experimentellt recept jag slängde ihop för någon vecka sedan. Och det blev riktigt bra tycker jag. Som vanligt vet jag inte om man kan kalla detta för ett recept, snarare ett tillagningstips kanske. Så här gjorde jag mina järpar:
- Först tinade jag formbar vegetarisk färs. Jag gillar den från Anamma bäst
- Jag kryddade den med massor av färsk hackad persilja, salt, svartpeppar och kebabkrydda
- Sedan skar jag fetaost i avlånga bitar, och liksom formade färsen runt osten
- Därefter stekte jag järparna i olja tills de fått fin färg, ca 5-10 minuter.
Jag serverade mina färsjärpar till ungsbakad spetskål och en kall sås gjord på créme fraiche, citronskal, agavesirap, salt och peppar.
Smaklig måltid!