Jag har lite svårt för färdigköpta röror så som skagen, räksallad eller ens coleslaw och potatissallad. Där finns någon slags gemensam bismak som gör att jag mår illa. Jag vet inte vilken ingrediens det är som ställer till det för mig, men jag föredrar således att göra egna röror.
I helgen fick jag räkor över som jag ville ta hand om innan de blev dåliga, så jag slängde ihop en liten skagenröra på mitt vis. Sååå gott på en bit bröd med kokt ägg till. Mums!
I min röra tillsatte jag följande ingredienser:
Tinade räkor som jag kramade ur vätskan ur
½ finhackad rödlök
Créme fraiche tills jag var nöjd med konsistensen på röran
Fryst dill
1 liten burk röd caviar
Salt, svartpeppar
Jag är inte så förtjust i majonäs, så jag har sällan i det i röror som dessa. Däremot skulle jag rekomendera majonäs om man vill göra röran i förväg och den ska stå ett tag innan servering, då jag tror att majonäs håller "formen" på röran lite bättre än bara créme friache. Min röra blir ganska "vattnig" snabbt. Den står sig inte i konsistens till dagen efter.
Jag serverade min skagenröra på rågbröd, tillsammans med kokt ägg, citron och bladpersilja.
Smaklig måltid!