Krämig pasta med skogssvamp


Förra veckan kom en vän förbi med en kassa nyplockad svamp till mig. Jag vet, hur lyxigt!? I påsen fanns trattkantareller, gula kantareller och blek taggsvamp. Jag förvällde trattkantarellerna och frös in i portionspåsar till höstens och vinterns alla goda grytor. Men de gula kantarellerna och taggsvampen blev jag sugen på direkt och kokade ihop denna krämiga pasta. 

Ingredienser

Blandad färsk svamp (Kantareller, trattkantareller och taggsvamp)
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
Salt, svartpeppar, torkad timjan
Smör att steka i

Valfri pasta
Gröna bönor
1-2 dl créme fraiche 
2 msk svampcréme med tryffel (t.ex. denna)

Hacka löken och stek den i smör tillsammans med svampen. Tillsätt vitlök och stek i några minuter till på låg värme. Smaka av med salt, svartpeppar och torkad timjan. 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Släng ner de gröna bönorna mot slutet så de hinner bli genomkokta. Häll av vattnet och tillsätt créme fraiche, svampcréme och hälften av svampfräset till pastan. Rör om ordentligt. 

Servera pastan med mer av svampfräset på toppen och t.ex. lite söta coctailtomater vid sidan av. 

Smaklig måltid!