Rårörda lingon

Det är ju nästan superlöjligt att kalla detta ett recept men eftersom jag själv kände att jag var tvungen att kolla upp hur man gjorde så är det väl lika bra att jag lägger ut det här också. Finns det något godare än rårörda lingon till en mustig höstgryta? Tror inte det! 

Så hur gör man? Ja precis som det låter - rör råa lingon med socker. Det är inte svårare än så. Jag kollade lite efter hur mycket socker gentemot bär och kom fram till att man gör lite som man vill. Därför lägger jag ut en bild som visar hur det hela såg ut INNAN jag började röra och mosa tills sockret löst sig. 

Jag tinade mina lingon innan, lade dom i en djup tallrik, strödde över socker och började röra och mosa. Alltså inte mosa till en sylt men jag tryckte lite så att vissa bär gick sönder och släppte vätska. Vätskan behövs för att sockret ska lösa sig. 

Jag hade inte bråttom så jag ställde min tallrik i kylen och var där och rörde lite då och då under dagen tills jag skulle äta dom på kvällen. 

Sött och syrligt - bästa!