I helgen kokade jag mig en mustig gulaschsoppa med köttfärs och grönsaker. Jag var sugen på något som var enkelt men smarrigt. Grytor är toppen matlådemat och så gott på höst och vinter tycker jag. Jag läste några olika recept på nätet och kombinerade ihop lite utifrån vad jag hade hemma. Ungefär så här gjorde jag...
Ingredienser
400 g blandfärs
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 st morötter
2 st paprikor
2 frp krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 st stora potatisar
Kryddor: salt, peppar, spiskummin, kumminfrön, oregano, paprikapulver
Först fräste jag på köttfärsen, lök och vitlök i en stekpanna och förde över till en gryta. Därefter detsamma med morötter och paprika.
Jag tillsatte tomatkrosset, tomatpuré, kryddor och lät allt puttra på svag värme i 10 minuter. Tillsätt eventuellt vatten - beroende på hur mycket vätska du vill ha i din soppa/gryta. Under tiden tärnade jag potatisen.
Tillsätt potatisen och fortsätt puttra på svag värme, under lock, tills både potatis och morötter är mjuka. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor om så önskas.
Servera grytan/soppan med en klick gräddfil, lite färska örter och ett gott bröd. Jag hittade vitlöksbröd i frysen som jag gräddade till. Sååå smarrigt.
Smaklig måltid!