Matlåda: Köttfärsfyllda paprikor

Ok, i söndags lagade jag bara en maträtt då helgens övriga måltider gav mig rester till veckan. Fyllda paprikor tycker jag är så nedrans gott! Dock tror jag aldrig att jag fått dom att smaka likadant någon gång. Alltså, det är en sån där rätt som går att använda när man behöver göra en liten kylskåpsrensning. Man tager vad man haver så att säga. 

Fyllning

Gul lök
Vitlök
Rivna morötter
Blandfärs
Bladpersilja
Krossade tomater
Chilisås
Kokt ris
Salt, vitpeppar, spiskummin, oregano
Riven ost på toppen

I grund och botten gör du helt enkelt någon slags köttfärssås som du gillar. Tillsätter kokt ris och fyller halverade paprikor. Jag brukar baka dom i ugnen på 175 grader i 15 minuter, innan jag har på riven ost och sedan bakar i 5-10 minuter till så att osten får färg. 

Serveras tillsammans med sallad och en god syrlig vinägrette. 

Smaklig måltid!