Matlåda: Hawaiipasta

Den ständiga frågan - hör ananas hemma på pizza? Enligt mig...ja! Jag är för frukt i mat. Söt och salt tillsammans. Vaddå pizza tänker ni, ja Hawaii-pizzan var inspirationen för denna pastarätt med kassler och färsk ananas. 

Ingredienser

1 bit kassler
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 färsk ananas 
1 tsk sambal oelek
Vatten, grädde, svartpeppar, oregano, eventuellt lite redning

Gör så här

Hacka kassler, paprika, lök, vitlök i små bitar och fräs på, krydda med sambal, svartpeppar och oregano. Tillsätt vatten, grädde och låt koka ihop. Tillsätt ananasen i bitar en stund innan servering, bara så att de blir varma i princip. Servera med kokt pasta. 

Smaklig måltid! 

Ps. I efterhand insåg jag att tomat saknades i smakbilden av Hawaiipizza. Så någon matsked tomatpuré i såsen hade nog kompletterat det hela väl.