Jag kokade ihop en liten köttgryta här om dagen när jag skulle få besök. Ni vet en sån där, vi slänger ner lite sånt, och lite sånt tills det smakar gott? Det är i alla fall oftast så jag lagar mat.
Så här gjorde jag
- Stekte på en fläskytterfilé i bitar i en gryta, tillsammans med 2 hackade gula lökar och 2 vitlöksklyftor.
- Jag tillsatte vatten grytan så att det precis täckte köttet, i med 3 morötter skurna i slantar, 3 lagerblad, 2-3 msk kantarellfond, svart- och vitpeppar och torkad timjan. Lät puttra i 30 minuter, medan jag fräste på trattkantareller i smör, som jag sedan tillsatte i grytan.
- Sedan fick grytan stå på riktigt låg värme med locket på, och småputtra i kanske 1 timme till. Håll lite koll så du inte kokar sönder allt.
- Mot slutet tillsatte jag 1 röd paprika i bitar, en rejäl näve hackad bladpersilja, några kvistar färsk timjan och 2-3 dl grädde. Lät detta koka ihop ordentligt, tills paprikan mjuknat. Då jag ville ha en lite tjockare sås tillsatte jag även lite redning till grytan.
- Sedan serverades den tillsammans med kokt potatis, rårörda lingon och pressgurka.
Smaklig måltid!
