Kladdkaka med Polly

Man kan ju tycka att en chokladkladdkaka är den ultimata desserten egentligen. Sött, mäktigt med syrliga bär och fluffig grädde till. Den skulle inte behöva förbättras på något sätt...men...Om man som jag gillar att experimentera lite och bara råkar ha en påse Polly i skåpet kan man kanske inte motstå frestelsen att bara hälla ner påsen i smeten och grädda. Resultat? Men sluta! Så. Nedrans. Gott. 

Ingredienser

3 dl socker
2 st ägg
100 g smält smör
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver (eller vaniljsocker)
1 påse Polly-godis
Smör och ströbröd till formen

Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop ägg, socker. Det ska inte bli vitt och fluffigt utan bara blandas samman. Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret. Tillsätt vanilj, kakao, och mjöl, rör tills allt är blandat. 

Häll smeten i formen, tryck ner Pollygodisarna. Grädda i ca 15-20 minuter på 175 grader. 

Låt svalna en bra stund, servera med grädde och hallon. 

Lycka till! 

Kommentarer