Pizzadeg
Den har jag delat med mig av förut. Klicka här för att komma dit.
Kebabpizza
Kavla ut degen på en oljad eller bakplåtsklädd plåt. Bred ut tomatsås, toppa med tinat kebabkött och riven ost. Grädda tills osten smält och pizzan fått färg på både toppen och botten. Servera tillsammans med sallad, picklad rödlök, peperoni och kebabsås.
Röd kebabsås
1 frp pastasås tomat och chili
2-4 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
1-2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 msk sirap/honung/agave/socker
salt och vitpeppar
Koka ihop alla ingredienser i en kastrull på spisen. Låt småputtra i 10 minuter och smaka av under tiden. Detta är ett ungefärligt recept som jag bara höftade ihop. Tillsätt lite cayennepeppar om du vill ha den het. Den gör sig kanon tillsammans med den vita kebabsåsen.
Vit kebabsås
Den vita kebabsåsen hittade jag inne hos Jenny. Den enda ändringen jag gjorde var att använda bara créme fraiche istället för en blandning med gräddfil. Det låter verkligen jättekonstigt att det ska vara Fanta apelsin i, men det blev såååå gott! Klicka här för att komma till hennes recept.
Picklad rödlök
Jag har delat med mig av detta recept förut. Klicka här för att komma dit.
Smaklig måltid!