Vegetarisk pastagratäng

Pastagratäng är gott ibland. Det värsta jag vet är dock överkokt pasta så man får vara lite försiktig och passa tiderna lite. Jag gjorde en vegetarisk variant med sådant som fanns hemma och det blev lyckat. 

Jag har ju dock svårt att laga LITE mat, så det blev även ett gäng matlådor av denna måltid. Det är ju alltid bra i och för sig.

Ingredienser:

500 g penne fullkorn
500 g passerade tomater + samma mängd vatten
5 st morötter
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st paprika
1 liten burk majs
2 dl grädde
1 st buljongtärning
Salt & peppar
Torkad oregano
1 tsk sambal oelek
Några skvättar sweet chili sås
Riven ost på toppen

Gör så här:

Hacka och stek gul lök, vitlök, paprika. Tillsätt rivna morötter och majs, stek ett par minuter till.

Tillsätt passerade tomater, samma mängd vatten (bra sätt att skölja ur burken/förpackningen), buljong och smaksättningar. Låt koka 10 minuter. Tomatsås skvätter ju ner hela köket så jag använder en sån där smart anti-skvätt-grej från IKEA. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. På mina stod det 7-11 minuter, så jag kokade mina i 7, hällde genast av vattnet och skopade över pastan i en ugnsform. 

Häll över tomat/grönsakssåsen över pastan, blanda gärna runt lite. Strö över riven ost. Grädde i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills osten fått färg och såsen börjat bubbla lite. 

Smaklig måltid!