Det här var huvudrätten som jag serverade på julafton. Inte särskilt juligt med andra ord. Men jag bestämde mig för länge sen att årets julafton inte skulle bli som vanligt. Och vi kan nog alla enas om att år 2020 var allt annat än vanligt.
Jag har inga mått på denna rätt men jag tror att ni kan göra den ändå utifrån min beskrivning. Salladen ska serveras ljummen.
Ingredienser:
Äggnudlar kokta enligt anvisningarna på förpackningen
Röd paprika
Rödlök
Vitlök
Morot
Sockerärtor
Koriander
Mango (tinade frysta kuber - eller färsk)
Räkor
Färsk riven ingefära
Smaksättning: Sesamolja, lime, soja, fisksås, sambal oelek.
Fräs på morot, paprika, rödlök, vitlök och sockerärtor i olja, tills allt börjat mjukna. Tillsätt ingefära, sambal oelek och släng ner de kokta nudlarna. Stänk över sesamolja, soja, fisksås och sesamolja. Pressa över limesaft.
Precis innan servering, vänd ner mango, räkor och hackad färsk koriander.
Smaklig måltid!