Den här godingen gjorde jag i helgen - en krämig god gryta med halloumi, tomat och örter. Jag hittade receptet på Instagram hos Malin. Det blev kalasgott och jag kommer definitivt göra detta igen, då det även blev supergott i matlådan. Jag skriver ner receptet här men besök gärna Malins profil på Insta, den är fantastisk!
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 dl naturell créme fraiche
2 dl créme fraiche tomat & basilika
1 dl mjölk eller grädde
8 st körsbärstomater
1-2 tsk sambal oelek
Salt & svartpeppar
½ - 1 kruka färsk basilika
(Jag hade även i ½ kruka färsk persilja för jag hade det hemma)
Ingredienser:
2 paket halloumi1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 dl naturell créme fraiche
2 dl créme fraiche tomat & basilika
1 dl mjölk eller grädde
8 st körsbärstomater
1-2 tsk sambal oelek
Salt & svartpeppar
½ - 1 kruka färsk basilika
(Jag hade även i ½ kruka färsk persilja för jag hade det hemma)
Skär osten i kuber och stek dem gyllene i smör eller olja, lägg åt sidan. Diska ej ur pannan. Stek vitlök och paprika, rör ner créme fraiche, mjölk och sambal och basilika. Smaka av med salt & peppar. Kom ihåg att osten är salt så överdriv inte.
Vänd ner halloumin, tomater och persilja. Servera till valfri pasta eller nudlar.
Smaklig måltid!