Bakad sötpotatis med getoströra

Ni borde ha förstått att jag älskar sötpotatis vid det här laget. Denna rätt gjorde jag i helgen och det var en perfekt balans mellan sött och salt. Såååå smaskigt! 

Jag hittade receptet på Instagram, hos Matborgen. Ett konto jag verkligen kan rekommendera. Jag skriver ner receptet här men besök gärna deras profil på Instagram. Den är väl värt ett besök! 

Gör så här

1 stor sötpotatis per person, bakas i ugnen på 200 grader i ca 45-60 minuter. 

Getoströra: Mosa 200-400 gram getost, t.ex. chévre, tillsammans med ett par deciliter créme fraiche. Jag körde min röra i matberedaren. Tillsätt ½ finhackad rödlök, svartpeppar och salt efter smak. 

Topping: Knaperstekt bacon i småbitar, rostade pumpakärnor, hackad persilja och lite flytande honung. Skippa bacon om du vill äta vegetariskt. 

Alltså hur gott? Det blev en kanonmiddag måste jag säga. Jag kommer lätt göra detta igen. 

Lycka till och smaklig måltid!