Ingredienser:
2 nät blåmusslor
1 dl hackad scharlottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1-2 hackade morötter
½ flaska vitt vin
2-3 dl grädde
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk persilja
Salt & vitpeppar
Smör
Borsta musslorna, ta bort skägget. Skölj i rikligt med vatten och släng musslor som inte stänger sig när du knackar på dom.
Smält smör i en stor kastrull och fräs morötter och lök på låg värme tills det är mjukt. Det ska helst inte få så mycket färg utan bara bli mjuka och goda. Tillsätt vitlöken och fräs ett par minuter till.
Tillsätt vin, grädde, timjan. Koka upp och låt koka ett par minuter. Tillsätt musslorna, på med ett lock. Koka kraftigt i 3-5 minuter. Ta upp musslorna så fort de öppnat sig och lägg över dom i en annan skål.
Koka ihop spadet i ett par minuter, smaka av med salt och vitpeppar. När du är nöjd med smaken, lägg ner musslorna igen och rör försiktigt om så att dom blir varma igen. Tillsätt färsk hackad persilja innan servering.
Servera musslorna med spadet och ett gott bröd till.
Lycka till!