Mexikanskt stekt ris med ananas

Fried rice, eller stekt ris på svenska, är en av mina favoriträtter. Det är väl lite som asiens variant av pyttipanna kan jag tänka mig. Denna gjorde jag här om dagen av sådant som fanns hemma i kylskåp och skafferi. Jag har tipsat om Uncle Bens förkokta risförpackningar förut, det finns olika sorter med smaksättningar och en favorit är den mexikanska varianten. Smidigt! 

Ingredienser:
2 frp mexikanskt expressris
4 st morötter
1 st rödlök
1 st röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/4 färsk ananas 
Salt & peppar
1 lime

Skala och skiva morötter och rödlök. Skär paprika och ananas i bitar. Fräs morötter i olja tills de börjar mjukna. Tillsätt lök, vitlök och paprika och stek några minuter till. Värm riset enligt beskrivningen på förpackningen och blanda sedan ner det i morot/lökfräset. Smaka av med salt, peppar och eventuellt chili.

Vänd ner ananas och värm bara tills räkorna blivit genomvarma. Ta av från värmen. Servera med klyftad lime.

Lycka till!

Ps. Jag hade lite aioli kvar i kylskåpet och det var väldigt gott att klicka på toppen.