Vegetarisk pyttipanna

Jag gillar inte pyttipanna. Eller jo, om man gör den själv helt från början. Det finns inte en chans att jag skulle äta en pyttipanna på påse från frysdisken. Det är nog bland det äckligaste jag vet! 

Jag testade att göra en vegetarisk pyttipanna här om dagen och det blev ju kanongott. Det kommer jag definitivt göra igen. 

Ingredienser: 
5 st potatisar
4 st morötter
10 cm purjolök
1 st vitlöksklyfta
2 st paprikor
1 frp gröna sojabönor
Timjan, salt & svartpeppar

Serveras med stekt ägg, syltlök, cornichons och en mangochutneykräm. 

Skär potatis och morötter i små, små kuber och stek i smör. Tillsätt vitlök, purjolök och paprika, och fortsätt stek på låg värme tills potatisen och morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, peppar och torkad timjan. Ett par minuter innan servering tillsätter du sojabönorna. De ska bara bli varma, inte stekas någon yta på eller så. 

Mangochutneykrämen består av ett par matskedar färdig mango chutney som blandas med 1 dl créme fraiche och 1 tsk curry, eventuellt lite salt och peppar om så önskas. 

Smaklig måltid!