Jag har varit sugen på en saftig hamburgare länge nu. En med kött! Men tänker att jag spar mig tills jag får tillfälle att äta en riktigt god burgare av hög kvalitet med mycket ost, och riktigt krispiga friterade fries. Det finns inte på orten där jag bor, så jag får vänta lite till.
Så i lördags gjorde jag någon slags snabb fuskvariant med lite nyttigare tillbehör, men ändå svingott.
Jag stekte två stycken vegetariska burgare från Hälsans kök, som jag toppade med en skiva burgarost med tryffel.
Jag ugnsbakade palsternacka i strimlor, med olja, salt och peppar. Typ 200 grader i 15-20 minuter. Jag gillar när de blir lite brända i kanterna och får lite segt tuggmotstånd. Mums! Visst, det blir inte som friterade strips men jag älskar dom. Jag är lite sugen på att köpa en airfryer, men vet inte var den ska få plats just nu.
Guacamolen gör jag annorlunda varje gång beroende på vad jag har hemma i kylskåpet. Denna gång bestod den av avokado, körsbärstomater, lime, srirachasås salt och peppar.
På tallriken ser ni även ruccola, tomater och böngroddar.
Smaskens!