Ibland blir det inte riktigt som planerat. Jag hade planerat att baka bröd och koka en smarrig tomatsoppa här om dagen. Men när jag kom hem från en långpromenad hade jag inte alls lust med det längre.
Så istället gjorde jag en snabb pastasås av ingredienserna jag tänkt använda i soppan. Det ser lite skojigt ut med idealmakaroner men jag hade ingen spagetti hemma vid tillfället.
Ingredienser:
2 små zucchini
1 röd paprika
1 röd paprika
2 stjälkar salladslök eller valfri lök
1 burk pastasås tomat och örter
1 dl vispgrädde
1 msk honung (för att balansera syrligheten i tomatsåsen)
Salt, svartpeppar, torkad timjan, torkad oregano
1 burk pastasås tomat och örter
1 dl vispgrädde
1 msk honung (för att balansera syrligheten i tomatsåsen)
Salt, svartpeppar, torkad timjan, torkad oregano
Kokt pasta
Stek skivor av zucchini, bitar av paprika och hackad lök. Tillsätt tomatsåsen och puttra ett par minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten om du upplever att det är för lite sås. Smaka av såsen med lite honung och kryddor. Runda av såsen med lite grädde. Servera tillsammans med kokt pasta.
Snabbt och enkelt! Det kanske inte är den snyggaste rätten någonsin men gott blev det.
Grädden är inte nödvändig. Jag hade en liten skvätt kvar hemma som var på väg att gå ut i datum så jag ville använda den. Det går lika bra utan om man vill ha en vegansås.
Lycka till!