Laaaaaax! Godaste fisken jag vet.
Jag brukar köpa färsk lax i ett litet aluminiumtråg på Lidl. Det brukar vara en bit på ca 600 gram och det är alltid så himla fin lax. Den blir alltid saftig och god och räcker oftast till 3 måltider för mig.
Denna gång bakade jag laxen med salt, svartpeppar, rosépepar, rödlök och citronskivor. Det tog ca 25 minuter med temperaturen som anges på förpackningen. Minns inte nu.
Till laxen serverade jag sesambroccoli. Vad är det? Jo det är färsk broccoli som man skivar ganska tunt, och steker en stund i smör. Sedan skvätter man över thailändsk soja och sesamfrön och steker någon minut till. Innan servering brukar jag tillsätta någon skvätt sesamolja också. Mums!
Sen var det den här tzatzikin. Den blev lite speciell för jag hade i lite allt möjligt jag hittade i kylskåpet, men det blev gott!
Specialtzatziki
1 gurka riven, saltad och urvattnad
1 vitlöksklyfta, riven
3/4 dl majs
2 msk bostongurka
ca 2 dl grekisk yoghurt
Salt & peppar
Lycka till!