Rosépepparlax med morotstzatziki och en syrlig tomat- & löksallad

Det här var ju förjävla gott alltså! Jag vad så sugen på tzatziki men inte på vanlig med gurka. Hittade en variant med morot och spiskummin och var bara tvungen att testa.

Lax
600 g laxsida
Salt, vitpeppar, rosépeppar

Morotstzatziki
Klicka här för att komma till receptet jag hittade hos Tasteline. Jag hade ingen yoghurt hemma så jag använde créme fraiche istället.

Sallad
Tomater
Rödlök
Rödvinsvinäger
Rapsolja
Salt & svartpeppar

Börja med tzatzikin och ställ den kallt under tiden du förbereder allt annat.

Lax: Lägg laxen i en form med bakplåtspapper eller folie under. Strö över salt, peppar och krossad rosépeppar. Baka i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20 min.

Sallad: Skär tomaterna i bitar/klyftor. Strimla rödlöken. Skvätt över ca 2 msk rödvinsvinäger och 1 msk olja. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt tills laxen är klar.

Servera allt tillsammans. Lycka till och smaklig måltid!