Ingredienser:
Kokt, kallt ris
2 morötter i slantar
2 paprikor i bitar
1 rödlök i båtar
1 broccolistånd i små buketter
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 chili
1-2 lime
4 cm färsk ingefära
Thailändsk soja, fisksås, sesamolja
Börja med att steka morotslantarna i smör eller olja ett par minuter. De är hårdast och tar längst tid. Tillsätt sedan paprika, rödlök, broccoli, fortsätt stek några minuter.
Krydda med chili, vitlök, riven ingefära. Skrapa ingredienserna till ena kanten av stekpannan/woken och knäck ner äggen på den fria ytan. Rör runt medan äggen steker. Tillsätt riset och fortsätt stek allt ett par minuter till, tills riset också blivit varmt.
Den sista minuten innan servering tillsätter du en skvätt soja, limesaft från 1 lime, ett par skvättar fisksås och sesamolja.
Servera med hackad chili och limeklyftor. Koriander är gott till också men det hade jag ingen hemma.
Lycka till!
Ps. Det funkar självklart med vanligt kokt ris också.