Grillad kyckling med Lindas pastasallad deluxe och kall limesås

Supersmarrig grillmiddag igår kväll. Med solsken och nyklippt grönt gräs fick jag njuta av känslan av att ha en trädgård igen. Tänk som jag saknar det! Inte nödvändigtvis allt arbete som en trädgård kräver - men jag skulle vilja ha en liiiiiten. Med ett växthus. 

Nu tillbaka till maten! Nu har jag ju svårt att ange mängd på allting, eftersom jag bara höftat ihop receptet under tiden jag lagade maten. Men ni som är vana att laga mat kan nog lista ut ungefär hur mycket som behövs - beroende på antal portioner ni ska göra.

Ingredienser: 

Grillad kyckling
Kycklingfiléer
Citron (skal & saft)
En skvätt neutral olja
En rejäl bit färsk ingefära
En ordentlig skvätt sweet chilisås
Salt & peppar

Lindas pastasallad deluxe
Kokt pasta - gärna penne
2 st hjärtsallad
1 kruka färsk basilika
1/2 kruka färsk oregano
1 st chilihalloumi
2 st förkokta majskolvar
1 tråg färska böngroddar
1 påse fryst mango (tinad)

Limesås
4 dl créme fraiche
1 st lime (skal & saft)
1 st vitlöksklyfta
1-2 tsk honung
Salt & peppar

Kyckling: Skär kycklingfiléerna i lagom bitar för kycklingspett. Skvätt över lite olja så det räcker till alla kycklingbitar, tillsätt salt, svartpeppar, skal och saft från citronen, riven ingefära och ett par ordentliga skvättar sweet chilisås. Ställ kallt. Lägg gärna kycklingen i marinaden från kvällen innan du ska grilla den.

Sallad: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna. Tillsätt hackad sallad, hackade örter, böngroddar och tinad mango. Grilla halloumi och majskolvar, låt svalna. Tärna osten och skär loss majskornen från kolvarna. Tillsätt i salladen.

Sås: Blanda créme fraiche med rivet skal och saft från 1 lime. Tillsätt riven vitlök, honung, salt och peppar. Ställ kallt någon timme innan servering så smakerna får sätta sig.

Servera gärna till varmt vitlöksbröd - såååå gott!

Tips! Den här salladen behöver inte alls någon kyckling för att kännas som en komplett måltid. Den klarar sig finfint på egen hand och du får på så vis en vegetarisk middag.